17 Aralık 2010 Cuma

Baltalar Elimizde / Trabzonspor:3 Kardemir Karabükspor:0

Skora bakıp aldanmayın. Maçın hakkı asla bu skor değildi. Zaten gollerin dakikaları da bu durumu yeterince ele veriyor. Benim için Karabükspor'un 3-0 yenilmesinden çok, Trabzonsporlu futbolcuların kötü niyetli ve rakibi sakatlamaya yönelik müdahaleleri hayal kırıklığı yaratan unsurların başında geldi.

Trabzonspor, yeterince pozisyon bulamadı aslında. 65-70. dakikadan itibaren önemli pozisyonlar yakaladılar ancak Karabükspor kalecisi Tomic, gole kadar harika bir maç çıkardı. Zaten sezon başından bu yana da Karabükspor'la ilgili yazılarımızda Tomic'in iyi bir kaleci olduğunu dile getiriyoruz. Karabükspor, yabancı kaleci transferi nasıl yapılırın cevabını veriyor Tomic'le. Aslında boyu posu çok fazla dikkat çekici değil. Öyle kedi kaleci gibi bir hali de yok ancak yan toplarda etkili. Cepheden gelen toplarda dikkatli ve iyi yer tutuyor. Balkanlardan iyi kaleci çıkar genellemesinin bir örneği Tomic. Bu arada Trabzon'un ilk golünden birkaç dakika önce Birol Hikmet'le yaşadıkları gerilimli diyalog dikkat çekiciydi.

Karabükspor için maçın kırılma anı pek tabii ki ligin en keskin renklerinden Emmanuel Emenike'nin sakatlanıp çıkması oldu. Emenike, maçın başında birkaç pozisyonda aldığı toplarla tehlikeli olup Trabzon kalesini zorlayacağını belli etmişti. Ancak özellikle kendisini sakatlayan Giray'ın da boş durmadığını belirtmek lazım. Açık söylemek gerekirse Giray'ın bugün Emenike'yi bilerek sakatladığını düşünüyorum. Nijeryalının sakatlandığı pozisyonu dikkatle izleyenler görecektir. Karabükspor yarı sahasında topu alan Emenike, Giray'ın ağırlığından faydalanarak topu yanından atıyor ve geçiyor. Ancak Giray, Emenike geçer geçmez bilerek ve isteyerek rakibinin ayak bileğine doğru yuvarlanarak düşüyor. Doğal olarak da Emenike sakatlanıyor. Neyseki çok önemli bir şeyi yokmuş. Ucuz atlatmış diyebilirim. Giray gibi kasaplar oldukça bu ligden fazla da bir şey beklemememiz gerektiğini bugün bir kez daha görmüş olduk böylece. Beni üzen şeyse, Şenol Güneş gibi düzgün ve ahlaklı bir insanın bu futbolcu müsveddesine göz yumması... Burada hayal kırıklığım tavan yaptı işte. Zaten maç boyunca Trabzonsporlu oyuncular (Giray, Egemen ve Engin Baytar başta olmak üzere) kasti tekmelerle rakibi yıldırmak ve sakatlamak amacıyla oynadılar. Yakışmıyor... Bu sezon şampiyon olmayı (şu ana kadar oynadıkları futbolla) sonuna kadar hak ettiklerini düşündüğüm ve özellikle Şenol Güneş gibi bir karakteri barındırdığı için sempati beslediğim Trabzonspor'a bu ucuz ayak oyunları yakışmadı.

Maçta golün geleceği aslında epey belli etmişti kendisini. Bunu muhtemelen Karabükspor teknik direktörü Yücel İldiz de görmüştür. Ancak takımda çok fazla eksik olması, ve önemli oyuncuların maçta sakatlanarak oyunu terk etmesi, zaten kadro alternatifi sıkıntısı çeken Yücel İldiz'in istediği önlemleri alamamasını sağladı. Özellikle 70'ten sonra oyundan düşen Karabükspor orta sahası Trabzonsporlu oyuncular tarafından kolaylıkla geçilir oldu. İleride top tutan Emenike gibi bir oyuncu da olmayınca Trabzonspor savunmasına atılan her top duvara çarpar gibi geri döndü. Malum, İlhan Parlak'ın futbolculuğu pek de parlak değil. Bu noktada kaleci Tomic direnirken, maçın bitimine 8 dakika kala şanssız bir golü ağlarında gördü. Kendi kalesine golü atan Engin Aktürk için de üzülmedim desem yalan olur. Geçen sezon Karabükspor'un elde ettiği başarıda pay sahibi bir futbolcudur Engin. Ve bence bu sezon da sağ bekte Kerim Zengin oynayacağına o oynamalıdır ancak 40 yılda bir şans bulduğunda da başına böyle bir talihsizlik gelmesi iyi olmadı.

Devre arası iki takıma da yarayacaktır. Trabzonsporlu futbolcular gösterdikleri eforun ardından dinlenme fırsatı bulacaklar. Karabükspor da sakatların (özellikle Cernat ve Şenol'un) iyileşmesiyle ikinci yarıya daha bir tazelenmiş olarak girecektir. Tabii transfer şart. İlhan'la Ferdi'yle olacak iş değil. Bunu bugün bir kez daha gördük. İlk yarının bitiminde 24 puan güzel bir rakam Karabükspor için. İkinci yarı neler olacağını hep beraber göreceğiz.

9 yorum:

Galeni dedi ki...

Hazımsızlık olur da bu kadar mı olur. macı nerenle izledin acaba? yok sert oynamışlar yok giray kasapmış.
Mac her şekilde trabzonun hakkıydı.
Kabul et bu sene Trabzon herkesi eze eze ŞAMPİYON

Tansu Gürsel dedi ki...

@Galeni

:) Yorumunu okuyunca şaşırmıyor insan. Maçı gözümle izledim. Yoksa şüphen mi var :))

Trabzon'un şampiyonluğu ne derece hak ettiği hakkında yorumum da yazıda mevcut. Nerenle okudun? (bu tabiri sevdiğini düşünüyorum)

Evet, Giray kasaptır. Emenike'yi sakatladığı pozisyonu istediğiniz açıdan, istediğiniz kadar izleyin. Müdahelenin kasti olduğunu görmemek için kör ya da kötü niyetli olmak lazım.

Trabzonspor'u oldum olası sevmişimdir. Halen daha severim. Ve Trabzonspor'un asıl sorunu, bu kulübü Türkiye'ye karşı antipatik gösteren nedir biliyor musun Galeni? Sen ve senin gibi taraftarlarıdır. En kolay maçta bile takımı strese sokacak atmosferi özenle yaratabiliyorsunuz. Yeter ki gol geciksin. Hemen homurdanmalar başlar. Şenol Hoca'ya bile kulp taktınız ilk geldiğinde. Ama o hepinizi susturmayı bildi. Burak Yılmaz'ı, Umut'u, Selçuk'u hep astınız. Hepsi laflarınızı size yedirdi. Takımını bu kadar baltalayan taraftar az bulunur. Umarım size rağmen şampiyon olurlar. Ama işte sizde utanacak yüz nerede?

Beytullah B dedi ki...

Baltalar elimizde başlığını yazıp, altına sadece Giray'ın Emenike'yi sakatladığı pozisyonu koyabilmek içeriğin zenginliği açısından bizleri fikir sahibi yapabiliyor...
Ki o pozisyonda bende Giray'ın faul için gittiğini düşünüyorum ama maçı seyrettiyseniz görmüşsünüzdür, Hakan'ın cezayayı üzerinde Cale'ye bir müdahalesi var bu iki pozisyonu bir karşılaştırın hangisinin daha ağır olduğunu buraya yazarsanız sevinirim...

Tansu Gürsel dedi ki...

@Beytullah B

Evet, o pozisyonda da sert bir müdahele vardı. Cale'nin diz kapağına bir müdahele vardı hatta yanlış hatırlamıyorsam.

Ancak bu örnek, benim bu yazıyı yazarken yanlış temeller üzerinden gittiğim anlamına gelmez. Başka bir örnek gösteremezsiniz çünkü. Ben burada bir Karabüklü olarak yazıyorum yazıyı. Aynı Hakan'a maçın başlarında yapılan gaddarca faul, Emenike haricinde Hakan'ın sakatlanarak çıkması, Murat Selvi'nin yine sert bir faul sonrası sakatlanarak çıkması... Tüm bu sertlik içinde Karabüksporlu oyuncular da mecburen sert oynayaibilirler. Ne bekliyoruz ki başka?

Bunların hiçbirine değinmedim zaten. Sırf Engin Baytar'ın maç boyunca yaptıklarını yazsam bitiremezdim herhalde. İlk yarı bitince hakeme yaptığını görmüşsünüzdür. Peki burada atılmaması gerektiğini söyleyebilir misiniz? Vurgulamak istediğim, Trabzonlu futbolcuların maç boyunca art niyetli oynadığıydı. Ve halen bunu düşünüyorum.

Beytullah B dedi ki...

Engin konusunda hak veririm devre arasında yaptığı hareket 2.sarıdan kırmızıdır...
Ama şunu unutmamak lazım bir taraf oynamaya çalışıyor diğer taraf oynatmamaya...
Cale'nin pozisyonu bir müdahale değildi, mutlaka futbol topunu ekran haricinde de görmüşlüğünüz, sahalarda yer almışlığınız vardır...
O pozisyon futbolcunun bir sezonuna mal olabilecek bir pozisyondur...
Oynamaya çalışan takım, sürekli zaman çalmaya çalışan takımlar karşısında sinirlenebiliyor...
Doğru mu tabi değil, ama biraz da oynamaya çalışılsa olmaz mı...
Şöyle düşünün siz bir firmada çalışıyorsunuz iki kişi bir göreve adaysınız...
Siz işinizi yapmaya çalışıyorsunuz, diğer aday da devamlı sizi bozmaya tahrik etmeye çalışıyor...
Normal değil mi sinirlenmeniz...
Yine diyorum doğru değil ama önce insanız...
Bir de Galatasaray'dan fazla gol atmış bir takım Karabük...
Ama gel gelelim 90 dakika 1,5 pozisyonu, 3 atak girişimi var...
Ligde yaptığı faulden ötürü en az kart gören takım Trabzonspor'dur.
Karabük'ü Erdoğan lı zamanlardan beri takip ederim hep Süper Lig'de olmasını istediğim bir takımdır...
Ve İNŞALLAH Mayıs ayında kutlamalar için orda olacağım...
Selamlar...

Tansu Gürsel dedi ki...

@ Beytullah B

Öncelikle sağduyulu bakış açınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Onun dışında size katıldığım nokta, Trabzonsporlu futbolcuların bazı hareketleri sinirle yaptıkları gerçeğidir. Evet, sinirlendiler ancak bu sinirin sebebi bence Karabük'ün oynatmama çabası değildi. Trabzon'a karşı kapanan, vakit geçirmeye çalışan takımlar daha önceki rakipleriydi daha çok. Ancak dikkat ederseniz, Trabzon'un bu takımlara karşı erken gol bularak sonuca gittiğini hatırlarsınız. Karabük'e karşı bu olmadı. Emenike çıkana kadar Karabük'ün 4-5 kez tehlikeli şekilde Trabzon ceza sahasına geldiğini, ve bu ataklarda da gerek şanssızlıktan, gerek beceriksizlikten gerekse de kaleci Onur'u geçememelerinden dolayı sonuç alamadıklarını görüyoruz. Yani Karabük, Trabzon'a karşı asla diğer Anadolu takımları gibi mahkum oynama, zamandan çalma işlerine girişmedi. Zaten oyun karakterinde de bu yok. 4-1 yenildiğimiz Beşiktaş maçında da atak oynadık, diğer maçlarımızda da.

Ayrıca yukarıda da örneği var. Sakatlıktan dolayı dizinde sargıyla maça çıkabilmiş olan Hakan Özmert'e maçın hemen başında yapılan faul bile olağandışıydı aslında. Neyse, derdimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Benim Trabzonspor'la bir sorunum yok. Sadece bu tavrı yakıştıramadım. Ve umarım, sezonun son haftası güzel bir atmosferde karşılaşır iki takım. Ligde zaten Karadeniz takımı kalmamış. Bari mevcutlar birbirine girmesin :)

resistenza dedi ki...

@ galeni

Bu agresif tavırlarınızı tribünde ya da tribün dışında gösteriyor musunuz? Bunun yanıtını oldum olası gördüm, izledim. Trabzon bu düşünce yapısıyla kaybetti bugüne kadar. Bundan sorna bu tavrınız eksik kalsın da şampiyon olun. İtirazım olmaz.



@Beytullah B
Karabükspor'un bu sezon rakibi oynatmamak için sahaya çıktığı bir maçı hatırlıyor musun? Ya da bir maçını izlediniz mi Karabükspor'un? Herhangi bir oyuncuya adam markajı uygulamadı Yücel Hoca, sürekli de golü düşündü. Futbolun olumlu yanlarını sergilemeye çalıştı takım.

Trabzon-KDÇ Karabük maçında gördüklerimiz oynatmamaya çalışan takımın Trabzonspor olduğu yönündeydi. Sistemli bir şekilde sert müdahaleler oluyordu sahada.Cale'nın pozisyonunu öne süreceksiniz. Evet, haklısınız bunu öner sürmekte fakat o pozisyon Karabüklü futbolcuların içinde bulunduğu tek pozisyondu çirkinlik adına. Bundan da başka bir çirkinlik oluşmadı.

Trabzonsporlu futbolculara değinmiyorum, onlar hiç sakatlama girişiminde bulunmadılar. Çok cici çocuklardı Cuma akşamı sahada izlediklerimiz.

Muratonovic dedi ki...

Sert oynamadan sampiyon olunmuyor.. Yillarca gonullerin sampiyonu oldu Trabzonspor, ya da hakki yenerek elinden alindi sampiyonluk.. Artik sampiyon olma zamani.. Sertlikse sertlik, kasapliksa kasaplik, haksiz penalti ise haksiz penalti.. Ne gerekiyosa..

Ayrica Giray'in hareketi sakatlamaya yonelik bir hareket degildi.. O Giray'in her zamanki dengesizligi, baska birsey yok.. Bu dengesizlik cogu pozisyonda zaten hatayla veya kartla sonuclaniyor.. sakatlamak isteyen adam tekme atar, "bilegin ustune yuvarlanmak" suretiyle sakatlama olmaz..

Tansu Gürsel dedi ki...

@Muratanovic

İşte bu yoruma saygı duyuyorum. Evet, bu zamana kadar şampiyonluklarda sert oyun hep ön planda oldu. Yalan yok...

Giray'ın pozisyonunda da birbirimize katılmamamız normal. Yorum meselesidir. Sakatlama amacıyla yuvarlanma yanlış bir tabir olabilir. Orada faulun kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Dikkat ederseniz, vücudunu Emenike'nin ayaklarına doğru yönlendiriyor. Evet, sakatlama amacı olan o hareket yerine tekme atar. O pozisyonda amaç durdurmak belki. Ancak bu maçın genelinde gözlemlediğimiz dozajı aşan sertliklerin önüne geçmiyor.

Neyse, bir ayarı bulunur elbet. Fazla da tekrara düşmenin alemi yok. Ne demek istediğim açık...

Kategoriler

201 afrika uluslar kupası 2010 dünya kupası 2014 dünya kupası a milli takım a2 ligi abdul kader keita abdullah avcı adana demirspor adanaspor adnan polat adriano ajax akhisarspor alanyaspor alex de souza alexis sanchez ali sami yen stadı almanya alpaslan dikmen altay amerika birleşik devletleri andre santos andrea pirlo ankaragücü ankaraspor anket antalyaspor arda turan arjantin arsenal arsene wenger as monaco atınç nukan atletico madrid aurelien chedjou avustralya aydın karabulut aykut erçetin aykut kocaman azerbaycan aziz yıldırım ballon d'or bank asya 1. lig barcelona başakşehir batuhan altıntaş batuhan karadeniz bayer leverkusen bayern münih bekir irtegün belçika benfica bertul kocabaş beşiktaş Beşiktaş ve City blogtivi bogdan stancu bolton wanderers boluspor borussia dortmund bosna hersek braga brezilya bucaspor bundesliga burkina faso bursaspor bülent ataman bülent korkmaz bülent uygun bülent ünder caner erkin celal kıbrızlı celtic cem sultan cesc fabregas ceyhun eriş ceyhun gülselam cezayir championship chelsea christoph daum claudio bravo claudio caniggia claudio pizarro claudio taffarel copa america corinthians cristiano ronaldo cska moskova cüneyt çakır çaykur rizespor daniel güiza danimarka david villa deniz kadah denizlispor deportivo la coruna didier drogba didier zokora diego maradona dirk kuijt diyarbakırspor doğaüstü futbol gerçekleri dunga dynamo dresden egemen korkmaz eintracht frankfurt elano elazığspor elvir baliç emiliano insua emmanuel emenike emre can erdoğan arıca eskişehirspor euro 2012 euro 2016 fabio bilica fanzin faryd ali mondragon fatih terim fc sion fc twente felipe melo fenerbahçe fernando muslera ferudun tankut fifa fildişi sahili formalar frank lampard frank rijkaard fransa franz beckebauer futbol sandığı galatasaray gana gaziantepspor gençlerbirliği genoa getafe gheorghe hagi giampaolo pozzo gine gino pozzo glasgow rangers gökhan inler gökhan töre gökhan ünal göztepe granada greuther fürth guillermo ochoa gurbetçi futbolcular guti guus hiddink güncel güney afrika güny kore güvenç kurtar haftanın ardından hakan arıkan hakan çalhanoğlu hakan şükür hakemler hamburg hamit altıntop hannover 96 harry kewell hasan kabze hayrettin demirbaş hertha berlin hırvatistan hikmet karaman hollanda honduras hugo almeida ibb ibrahim üzülmez ibrahima yattara iddaa ilkay gündoğan inceleme incleme ingiltere inter irlanda cumhuriyeti ispanya istanbulspor isveç isviçre italya ivica olic j-league japonya jerry akaminko johan elmander jose mourinho jupp heynckes juventus jürgen klopp kadir has stadı kamerun kardemir karabükspor karlsruhe karşıyaka kasımpaşaspor kasper hjulmand kayserispor keylor navas kıymeti bilinmeyenler kocaelispor kolombiya konyaspor kosta rika kulüpler birliği la liga lazio lefter küçükandonyadis leipzig lens ligue 1 lionel messi liverpool livorno lokomotif moskova lomana lualua los galacticos lucas neill lugano lyon maç öncesi maç yorumu mahmut özgener mainz mali mamadou niang manchester city manchester united manisaspor mario balotelli mario götze marius alexe marsilya martin palermo mateja kezman medhi benatia mehmet ali aydınlar mehmet ekici meksika melih gökçek mersin idman yurdu mert günok mesut bakkal mesut özil metin diyadin metin oktay metin tekin mevlüt erdinç mhk michael owen michael skibbe milan milan baros miroslav klose muhammed demirci muhammet reis mustafa denizli mustafa yücedağ nadir çiftçi napoli necati ateş necip uysal newcastle united nicolas anelka nijerya nostalji notts county nuri şahin nürnberg oğuz çetin oğuz sarvan oğuzhan özyakup olcan adın olympiakos orduspor orhan şam osc lille oscar cordoba ömer toprak panathinaikos paok paraguay pep guardiola pierre webo portekiz porto portsmouth premier league premier lig psg ptt 1.lig radamel falcao rafael benitez rais m'bolhi raymond domenech real madrid real sociedad rıdvan dilmen ricardo quaresma rigobert song river plate robert lewandowski roberto carlos robinson zapata roma romario ronaldinho ronaldo rosenborg sabri sarıoğlu sakıp özberk samet aybaba samir handanovic sampdoria samsunspor schalke 04 selçuk inan selçuk şahin semih şentürk senegal sercan sararer serdal adalı sergen yalçın serie a servet çetin sezer öztürk shakhtar donetsk sırbistan simao sabrosa simon kuper simon zenke sinan bolat sinan engin sivasspor slaven bilic slovakya slovenya spor basını sportivi st etienne stefan scepovic stoke city stsl stuttgart süleyman koç süper final şampiyonlar ligi şenol güneş şili tayfun korkut temur ketsbaia tff thierry henry tim howard tim krul tolgay arslan tolunay kafkas tottenham hotspur toulouse trabzonspor transfer tsg 1899 hoffenheim tsl tugay kerimoğlu tunus türk telekom arena twitter u20 udinese uefa uefa avrupa ligi ufuk ceylan unutulmaz ikililer uruguay ümit karan ümit kayıhan ünal aysal valencia vfl wolfsburg villarreal vincent enyeama volkan şen watford wayne rooney werder bremen wesley sneijder yekta kurtuluş yeni zelanda yeşil burun adaları yıldırım demirören yılmaz vural yunanistan yunanistan süper ligi yusuf şimşek yücel ildiz zenit ziraat türkiye kupası ziya doğan zlatan ibrahimovic zoran simovic zvjezdan misimovic

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails