8 Aralık 2009 Salı

Haftanın Ardından 09/10 - 15

Yavaş yavaş ligin ilk yarısının sonlarına doğru gelirken, sezon başında kimsenin öngörmediği ancak şu sıralar zirvede yaşanmakta kıran kırana mücadelenin tam içindeyiz. Her geçen hafta işin rengi değişiyor. Haftaya neler olacağını ise hiçbirimiz kestiremiyoruz. Bu haftanın lideri, tabloda da gördüğünüz üzere Kayserispor. Maçlarda alınan skorları hatırladıktan sonra ayrıntıları irdeleyelim:

beşiktaş 0 - 0 diyarbakırspor
kasımpaşa 2 - 2 sivasspor
eskişehirspor 2 - 1 fenerbahçe
gaziantepspor 1 - 1 antalyaspor
gençlerbirliği 2 - 0 denizlispor
trabzonspor 3 - 0 ankaragücü
kayserispor 3 - 0 bursaspor
galatasaray 1 - 1 ibb

Haftanın sonunda puan tablosunun en tepesinde Kayserispor var demiştik. Gerçekten sezon başından bu yana çizgiyi hiç bozmadı sarı kırmızılılar. Arıza Makukula ile de sistemlerine cuk oturan, aradıkları santrforu buldular ve hep o çok eleştirildikleri gol bulamama yönlerini de unutturdular. Portekizli her maç atıyor neredeyse. Bir de takıma çok alışmış gibi duruyor. Bu tarz oyuncular, aradıkları futbol ortamını bulunca kolay kolay gitmezler. Tahminime göre Kayserispor yönetimi çok ekstra bir hareket yapmazsa, ya da bonservisi için çok uçuk bir rakam istenmezse Makukula Kayseri'de kalacaktır. Sarı kırmızılılar, bu hafta liderliği elde ettikleri maçta Bursaspor'u 3-0 gibi bir skorla geçti. Bu hiç de küçümsenecek bir sonuç değil. Ayrıca Kayseri yönetimini bir noktada daha tebrik etmek lazım. Bursa maçı öncesi bilet fiyatlarının 1 tl'ye çekilmesi, tribünlerin dolması ve o ahengin yakalanması açısından çok akıllıca bir hareketti ve plan tuttu. Bakalım bundan sonra Tolunay Kafkas ve öğrencilerinin planları ne derecede işleyecek.

Geçelim Fenerbahçe'ye. Sarı lacivertliler, Eskişehirspor'a deplasmanda 2-1 yenilirken, inanın hiçbir ışık vermedi. Zaten Kazım ve Dos Santos gibi oyunculardan yeterince dertli olan Fenerbahçe'de maç sabahı Önder'in yaşadığı kaza iyice moralleri bozdu. Takımda şu an alenen meydanda olan bir disiplin sorunu var. Bunun nedenlerinden biri de Aykut Kocaman ve Daum arasındaki yetki karmaşası. İkilinin birbirlerinden hazzetmedikleri açık. Futbolcular da bu ikilinin zaman zaman yaşadıkları çatışmalardan doğan boşluklardan ellerinde olmadan da olsa geçiyorlar. İkinci devreye girerken, enkaz halinde birkaç isim var kadroda. Bunların bir an önce toparlanması, toparlanamayanların da gönderilip yerine transfer yapılması gerek. Güiza, Roberto Carlos gibi oyuncular zaten gidici gibi. Bakalım onların yerlerine hangi isimler katılacak takıma. Eskişehirspor'u ise kutlamak gerek. Rıza Çalımbay, forvet hattındaki sıkıntıya rağmen gurbetçi oyuncusu Adem'in attığı (ilki harika) iki golle Fenerbahçe'yi hak ederek yenmeyi başardı. Bir de Aziz Yıldırım meselesi var. Ona aşağıda değineceğiz.

Haftayı üçüncü sırada kapatan ekip Beşiktaş. 8 haftadır kazanıyorlardı ancak bu hafta Diyarbakırspor'a puan kaybettiler. Çok fazla şaşırtan bir kayıp olmadı. Çok da tepki görmediler. Halen daha kredileri var. Üçüncü olduklarına bakmamak lazım. Liderle aynı puandalar.

Galatasaray, son dakikada golü yemese lider olarak kapatacağı haftayı 4. sırada kapattı. Ligde daha önceki senelerde çok görmediğimiz bir durum bu. Aslında sarı kırmızılıların İBB önündeki mücadelesi üst seviyedeydi. Hatta sezonun en iyi futbollarından birini sergilediler diyebiliriz. Oyun tamamen İBB yarı sahasında geçiyordu ve pozisyon da vardı yeterince. Tabii bundan rakibin çok eksik bir kadroyla maça çıkmasının da etkisi oldu. Ancak şu bir gerçek ki, girdiğiniz pozisyonları değerlendiremiyorsanız, her türlü sonuca hazırlıklı olacaksınız. Bu maçta da böyle oldu ve 90+4'te gelen golle maç berabere bitti. Galatasaraylıların isyanı hakem Hüseyin Göçek'e. Hüseyin Göçek, sonuca etki etti evet. Garip garip fauller, gözünün önünde kornere giden topa aut çalmalar ve maç boyunca takdir hakkını bir türlü normal bir şekilde hakkaniyetle kullanamamış olması, maça dair birçok şeyi etkiledi. Ama anlamadığım nokta şu: Neden Galatasaray arkasına yaslanıyor son dakikalarda. Çıksa çıkabilir. Böyle bir kadro yapısı mevcut. Karşısındaki rakip öyle çok korkutucu bir rakip de değil. Peki bu panik niye? Bunların cevabını bulmak yönetimle birlikte teknik heyetin işi. Ancak şu da bir gerçek ki, Baros bu takıma dönmeden birçok şey aynı kalacak. Nonda ile olmuyor işte, bu açık. Nonda iyi golcü. İyi de bir yüzde yakaladı ancak Galatasaray'ın as oyuncusu değil. Devre arasında biri savunmaya biri forvete olmak üzere en az iki transfer bekliyorum ben yönetimden. Bir tane de orta saha olursa çok şey aşılır.

Ligin rahat takımlarından Gençlerbirliği, bu hafta Denizlispor'la karşılaştı. Thomas Doll'un takımı bu maçı da mental gelişmişlikleri sayesinde 2-0 kazanmayı bildi. Öyle çok ahım şahım oynamıyorlar ancak bir istikrar var. Denizlispor'a bakınca, artık olayın kontrolden çıkmaya başladığını görmek çok zor değil. İyi oynamalarına rağmen streslerinin kurbanı oldular ve kaybettiler. Sezonun ilk haftasında dediğim gibi, düşme adaylarımdan biridir Denizlispor.

Gaziantepspor'la Antalyaspor 1'er puanı Antep'te paylaştılar bu hafta. Maça dair söyleyebileceğim pek bir şey yok. Sadece golleri gördüm. Ancak Antep'in artık bu tarz maçları kayıpsız geçmesi gerektiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Benim gözümde ilk 6'da mutlaka olması gereken bir takım Gaziantepspor.

Kasımpaşaspor ve Sivasspor, düşmemek için oynayan iki takım olarak puanları paylaştılar. Bence en hakkaniyetli skor da bu olurdu maçtan önce sorulsa. İki takım da ligin ikinci yarısıyla birlikte çıkış arayacaktır. Ben Kasımpaşaspor'u daha şanslı görüyorum.

Gelelim, Trabzonspor'a. Şenol Güneş'le yeni umutlara doğru bir yola çıktı Trabzonspor. Bu yolculuğun başlangıcı da Ankaragücü karşısında alınan 3-0'lık net galibiyet ve umut verici futbol olsa gerek. Ancak iki taraf da şunu bir yere yazmalı ki, bu muhtemelen Şenol Güneş'in Trabzonspor'a teknik direktör olarak son gelişi olacaktır. Mevcut ortamda Trabzonspor'u şampiyonluğa oynayan bir takım yapması en muhtemel 1-2 kişiden biri de Şenol Güneş'tir. Taraftar ve yerel basın, bugün ona nasıl destek oluyorsa, gelmesi muhtemel mağlubiyetlerden sonra da aynı desteği vermelidir. Eğer bu eşiği aşabilirlerse başarı onlara yakın demektir. Yok eğer yine homurtular başlayacaksa aynı filmi izlediğimizden emin olabiliriz.

Haftanın Takımı: Eskişehirspor
Haftanın Futbolcusu: Adem Sarı (Eskişehirspor)
Haftanın Golü: Adem Sarı (voleyle attığı ilk gol) Gabriç
Haftanın Hayal Kırıklığı: Galatasaray-İBB maçındaki hakem hataları
Haftanın Olayı: Önder Turacı olayı / Fenerbahçe-Eskişehir maçı sonrası Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar*

*: Bu konuyu biraz açmak gerek. Aziz Yıldırım zaman zaman bu yola başvuruyor. Doğru bulabilirsiniz, haklı bulabilirsiniz ya da haksız bulabilirsiniz. Ancak şu bir gerçek ki, bu açıklamalar işe yarıyor. Gerek kamuoyunda, gerekse de takımda oluşacak hava, kesinlikle Fenerbahçe'nin işine yarayacaktır diye düşünüyorum. Bu tabii ki sadece benim fikrim. Katılmayanlar muhakkak ki olacaktır ve onlara da karşı çıkmam. Yorum meselesi der, geçerim. Ancak benim bu zamana kadar gördüğüm, hep bu olmuştur. Aziz Yıldırım'ın kulüpler birliğinden istifa etmesi bir göz dağıdır bana göre. Bakalım bu resti kim, ne şekilde görecek...

0 yorum:

Kategoriler

201 afrika uluslar kupası 2010 dünya kupası 2014 dünya kupası a milli takım a2 ligi abdul kader keita abdullah avcı adana demirspor adanaspor adnan polat adriano ajax akhisarspor alanyaspor alex de souza alexis sanchez ali sami yen stadı almanya alpaslan dikmen altay amerika birleşik devletleri andre santos andrea pirlo ankaragücü ankaraspor anket antalyaspor arda turan arjantin arsenal arsene wenger as monaco atınç nukan atletico madrid aurelien chedjou avustralya aydın karabulut aykut erçetin aykut kocaman azerbaycan aziz yıldırım ballon d'or bank asya 1. lig barcelona başakşehir batuhan altıntaş batuhan karadeniz bayer leverkusen bayern münih bekir irtegün belçika benfica bertul kocabaş beşiktaş Beşiktaş ve City blogtivi bogdan stancu bolton wanderers boluspor borussia dortmund bosna hersek braga brezilya bucaspor bundesliga burkina faso bursaspor bülent ataman bülent korkmaz bülent uygun bülent ünder caner erkin celal kıbrızlı celtic cem sultan cesc fabregas ceyhun eriş ceyhun gülselam cezayir championship chelsea christoph daum claudio bravo claudio caniggia claudio pizarro claudio taffarel copa america corinthians cristiano ronaldo cska moskova cüneyt çakır çaykur rizespor daniel güiza danimarka david villa deniz kadah denizlispor deportivo la coruna didier drogba didier zokora diego maradona dirk kuijt diyarbakırspor doğaüstü futbol gerçekleri dunga dynamo dresden egemen korkmaz eintracht frankfurt elano elazığspor elvir baliç emiliano insua emmanuel emenike emre can erdoğan arıca eskişehirspor euro 2012 euro 2016 fabio bilica fanzin faryd ali mondragon fatih terim fc sion fc twente felipe melo fenerbahçe fernando muslera ferudun tankut fifa fildişi sahili formalar frank lampard frank rijkaard fransa franz beckebauer futbol sandığı galatasaray gana gaziantepspor gençlerbirliği genoa getafe gheorghe hagi giampaolo pozzo gine gino pozzo glasgow rangers gökhan inler gökhan töre gökhan ünal göztepe granada greuther fürth guillermo ochoa gurbetçi futbolcular guti guus hiddink güncel güney afrika güny kore güvenç kurtar haftanın ardından hakan arıkan hakan çalhanoğlu hakan şükür hakemler hamburg hamit altıntop hannover 96 harry kewell hasan kabze hayrettin demirbaş hertha berlin hırvatistan hikmet karaman hollanda honduras hugo almeida ibb ibrahim üzülmez ibrahima yattara iddaa ilkay gündoğan inceleme incleme ingiltere inter irlanda cumhuriyeti ispanya istanbulspor isveç isviçre italya ivica olic j-league japonya jerry akaminko johan elmander jose mourinho jupp heynckes juventus jürgen klopp kadir has stadı kamerun kardemir karabükspor karlsruhe karşıyaka kasımpaşaspor kasper hjulmand kayserispor keylor navas kıymeti bilinmeyenler kocaelispor kolombiya konyaspor kosta rika kulüpler birliği la liga lazio lefter küçükandonyadis leipzig lens ligue 1 lionel messi liverpool livorno lokomotif moskova lomana lualua los galacticos lucas neill lugano lyon maç öncesi maç yorumu mahmut özgener mainz mali mamadou niang manchester city manchester united manisaspor mario balotelli mario götze marius alexe marsilya martin palermo mateja kezman medhi benatia mehmet ali aydınlar mehmet ekici meksika melih gökçek mersin idman yurdu mert günok mesut bakkal mesut özil metin diyadin metin oktay metin tekin mevlüt erdinç mhk michael owen michael skibbe milan milan baros miroslav klose muhammed demirci muhammet reis mustafa denizli mustafa yücedağ nadir çiftçi napoli necati ateş necip uysal newcastle united nicolas anelka nijerya nostalji notts county nuri şahin nürnberg oğuz çetin oğuz sarvan oğuzhan özyakup olcan adın olympiakos orduspor orhan şam osc lille oscar cordoba ömer toprak panathinaikos paok paraguay pep guardiola pierre webo portekiz porto portsmouth premier league premier lig psg ptt 1.lig radamel falcao rafael benitez rais m'bolhi raymond domenech real madrid real sociedad rıdvan dilmen ricardo quaresma rigobert song river plate robert lewandowski roberto carlos robinson zapata roma romario ronaldinho ronaldo rosenborg sabri sarıoğlu sakıp özberk samet aybaba samir handanovic sampdoria samsunspor schalke 04 selçuk inan selçuk şahin semih şentürk senegal sercan sararer serdal adalı sergen yalçın serie a servet çetin sezer öztürk shakhtar donetsk sırbistan simao sabrosa simon kuper simon zenke sinan bolat sinan engin sivasspor slaven bilic slovakya slovenya spor basını sportivi st etienne stefan scepovic stoke city stsl stuttgart süleyman koç süper final şampiyonlar ligi şenol güneş şili tayfun korkut temur ketsbaia tff thierry henry tim howard tim krul tolgay arslan tolunay kafkas tottenham hotspur toulouse trabzonspor transfer tsg 1899 hoffenheim tsl tugay kerimoğlu tunus türk telekom arena twitter u20 udinese uefa uefa avrupa ligi ufuk ceylan unutulmaz ikililer uruguay ümit karan ümit kayıhan ünal aysal valencia vfl wolfsburg villarreal vincent enyeama volkan şen watford wayne rooney werder bremen wesley sneijder yekta kurtuluş yeni zelanda yeşil burun adaları yıldırım demirören yılmaz vural yunanistan yunanistan süper ligi yusuf şimşek yücel ildiz zenit ziraat türkiye kupası ziya doğan zlatan ibrahimovic zoran simovic zvjezdan misimovic

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails