2 Nisan 2011 Cumartesi

Kralın Dönüşü / Karabükspor:3 Gaziantepspor:2

Türkiye, bugün bir golcünün geri dönüşüne şahit oldu. Belki bugünkü görevi, uzun süredir olduğu gibi gol atmak yerine kalesini korumaktı ancak onun ihtiyacı olan şey, goldü. Geçen sezonun Bank Asya 1. Lig gol kralı Yasin Avcı'dan bahsediyorum... Çoğu futbolsever tanımaz bile kendisini. Ancak Yasin, gol vuruşlarını düşünerek, görerek ve ölçerek yapan az sayıdaki yerli futbolcudan birisidir...

Kısa bir süre önce, bir röportaj vermişti Yasin Avcı. Bu röportajında, taraftarın ve medyanın tepkisine rağmen iyi oynadığını düşündüğünü, forvet oynarsa da gollerine devam edeceğine inandığını söylüyordu. Takım Süper Lig'e çıktı çıkalı golle tanışamamıştı. Bir süre yedek kaldı ve belki çok da tepki çekti. Belli ki içinde birikmişti. Bir şekilde o sıkıntıyı atması gerekiyordu. Üzerindeki baskı her gün ağırlaşıyor ve omuzlarına daha da ağırlaşarak çöküyordu.

Ve bugün nihayet Yasin Avcı'nın golü geldi. Hatta röportajında söylediği gibi forvette de görev almıyordu. Maça sağ bek olarak başlamıştı ve rakibin sol kanadını sık sık bindirme yaparak zorlamaya çalışıyordu. Derken, 41. dakika geldiğinde İlhan Parlak'ın güzel pasıyla ceza sahasında bir anda uygun durumda topla buluştu ve harika bir şutla takımının bugünkü ilk golünü attı. Bu gol, kendisinin de Süper Lig'deki ilk golüydü ve çok önceden hak ettiği golünü gözyaşları içinde kutluyordu...

Karabükspor'un, Gaziantepspor'u 3-2 yendiği maçın en anlamlı öyküsü kuşkusuz Yasin Avcı'nın öyküsüdür bana göre. Maç, Karabükspor'un kendi sahasında oynadığı birçok maça benzer bir şekilde, deplasman takımının golüyle başladı. Savunmada yine hatalar, yer tutamama ve hamlesizlik gibi sorunlardan dolayı Ivan de Souza güzel bir gol attı Gaziantepspor adına. Golün ardından kısa bir süre orta saha mücadelesi olarak geçti ve ardından oyunun hakimiyeti ev sahibi Karabükspor'a geçti.

Karabükspor orta sahası bugün Birol Hikmet, Hakan Söyler ve Hocine Ragued üçlüsünden oluşuyordu. Önlerinde Cernat-İlhan Parlak ikilisi, ve en önde de günün bir başka geri döneni Emil Angelov yer alıyordu. Kırmızı mavililer, orta alanda yine o eşsiz pas futbollarını ortaya koyarak güçlü rakipleri karşısında top hakimiyetini kendi tekellerine aldılar. Özellikle 30. dakikadan sonra, inanılmaz bir oyun izledik. Orta sahada problem yoktu. Top, rahatça rakip ceza sahası civarına taşınabiliyordu ancak ne zaman bu bölgeye gelinse Gaziantepspor savunmacıları karşısında etkisiz kalınıyordu. Gaziantep'in iki stoperi Emre Güngör ve Dany, özellikle ilk yarı boyunca çok sağlam kaldılar. Her topu büyük ustalıkla karşıladılar. Angelov, bu ikili karşısında çoğu kez çaresiz kaldı. Yasin'in güzel golü, açıkçası tam zamanında geldi. Devreye berabere girilmeseydi, Karabükspor'da ikinci yarı bir panik yaşanabilirdi.

İkinci yarı da ilk yarıya benzer başladı. 63. dakikada Cernat'ın güzel pasıyla buluşan Angelov, sol ayağıyla güzel bir vuruş yaptı ve Karcemarckas'ın da hatasıyla golü buldu. Angelov'n golü de Yasin'inkine benzer anlamlar ifade ediyor aslında. O da ligin ilk haftasında Manisaspor'a attığı golün dışında skor üretememişti. Gerçi uzun süre yedek kaldı ancak son haftalarda Emenike'nin sakatlığı sayesinde forma bulmaya başlamış, ancak etkisiz kaldığı için de taraftarın tepkisini almıştı. Bugün de ufak tefek homurdanmalar duysa da, attığı golle alkışı almasını bildi. Yine de şu bir gerçek ki, seneye Karabükspor için Angelov lüks olur. Artık yaşından mıdır yoksa yapısı mı böyle bilmiyorum ancak yedek kalınca pas tutuyor bu adam. Kendisini yeterince hazırlayamamış. Bugün de gol atmasına rağmen çok etkili oynadığını söyleyemeyiz. Takım eğer alt sıralarda düşme mücadelesi veriyor olsaydı Angelov'la maçlara çıkmak zorunda kalmak büyük sıkıntı doğurabilirdi. Ancak şu anki tehlikesiz konum nedeniyle sorun olmuyor. Angelov aslında kötü futbolcu değil ve sezon başında transfer edilirken faydalı da olacağını düşünüyordum ancak bekleneni bir türlü verebilmiş değil.

Angelov'u eleştirirken, İlhan Parlak konusuna değinmeden de olmaz. Yücel İldiz, İlhan Parlak'tan da tekrar bir hücum oyuncusu yarattı ya, ne desek azdır. Hiçbir şey beklenmiyordu İlhan'dan. Ben de beklemiyordum haliyle. Taraftar zerre güvenmiyordu kendisine. Türkiye'de hangi takımın taraftarı güvenebilirdi ki zaten? Ancak Yücel İldiz onu çok akıllı kullandı. Tipik santrfor özellikleri taşıyan İlhan, bir anda sağ forvet, forvet arkası gibi pozisyonlarda değerlendirilmeye başlandı ve verim de alındı bu yeni durumdan. Tabii ki halen daha gözünüz kapalı forma vereceğiniz bir oyuncu intibası bırakmıyor. Halen daha kapatması gereken büyük eksikler var ancak yine de büyük yol kat ettiği, tartışmasız bir gerçek. Bugün attığı golde yaptığı vuruş, çok net. Üstelik böyle bir tek vuruşu son dakikada yapmak da ayrı bir kabiliyet. Golün ortasını yapan Coelho'yu, Coelho'yu çabukcak topla buluşturan Bülent Kocabey'i de unutmamak lazım.

Hatta Coelho'dan biraz daha bahsedelim. Devre arasında transfer edilirken sağ bek, sağ açık gibi bölgelere alternatif olsun diye düşünülmüştü Brezilyalı. Ancak bugün oyuna girdikten sonra aldığı rol, bildiğimiz forvet oyuncusu gibiydi. Coelho, bugün Angelov'un yerine oyuna girerken benim aklımdan geçen, kendisinin sağ beke geçeceği, o ana kadar sağ bekte görev alan Yasin Avcı'nın da Angelov'un yerinde forvet oynayacağıydı. Ancak hiç de öyle olmadı. Coelho forvet gibi oynamaya başladı ve o kısa sürede bana göre çok da başarılı oldu. İlhan'ın golünde, normalde ters kanadı olan sol taraftan yaptığı asist çok şık ve netti.

Gaziantepspor'a kısaca değinecek olursak, Olcan Adın, Dany ve Ivan de Souza'nın günün iyileri olduğunu söyleyelim. Olcan'ın golü çok güzel. Hoş, Deumi her zamanki gibi hatalıydı orada ama Olcan'ın hakkını yemeyelim. Güzel bir takipçilik ve görerek yapılan bir vuruş... Cenk Tosun biraz durgundu bugün. Tabii ki medyanın ilgisi biraz ağır gelmiş olabilir o yaşta bir oyuncuya. Akıllı davranmalı (ki ben öyle yapacağına inanıyorum).

Bugün, Karabükspor yine ne olduğunu gösterdi herkese. Lig TV'de maç öncesi yorum yapan Zafer Tüzün gibi yalandan yorum yapan ve bu işten ekmek yiyenleri yine yanılttı takım. Ne diyordu Zafer Tüzün?

"Emenike olmadan hücumda çok etkisizler maalesef"

Bugün bu yorumun ne kadar afaki olduğu bir kez daha ortaya kondu. Kaçıncı kez ortaya konduğunu ise ben sayamadım. Açıp maç maç, pozisyon pozisyon bakmak mı lazım acaba? Yoksa bir maçı da önyargısız izlemek, dikkatli izlemek yeter mi? Bence ikinci seçenek daha akıllıca... Ayrıca yine maç öncesi Gaziantepspor teknik direktörü Tolunay Kafkas'la yaptığı röportajın sonunda "biz de bu maçın, sizin içinizden geçen skorla bitmesini diliyoruz" diyen Lig TV muhabiri (Mustafa Öztoprak'tı sanırım. Yanlış olmasın..) de bu maçı bir kez daha izlesin. Güya tarafsız yayıncılık yapan Lig TV'nin yöneticileri de kimlerle çalıştıklarını bir kez daha gözden geçirsin. Şu iki insanın orada olması (biri bilgisizliği, biri taraflı tavrıyla), Türk futbolseverlerine saygısızlıktır. Bu duruma birileri dur der elbet. Karabükspor sahada üzerine düşeni yapıyor bu konuda. Sıra yetkililerde...

1 yorum:

resistenza dedi ki...

Gençlerbirliği maçında penaltı kazandığımızda İlhan Parlak penaltıyı atmak için hareketlenen arkadaşına "bana gol lazım" der gibi bir şey söylemişti ve atışı gole çevirmişti. O maçtan sonra oynadığımız karşılaşmalarda kazandığı moralle sahada diri kalmıştı. Umarım aynı şey Yasin Avcı için de olur. Golden sonra ne söylediğini tam duyamamdım ama "oldu işte" der gibi epeyce bağırmıştı. Geç oldu ama onun için çok iyi oldu. Kolay iş değil kariyerinin zirvesini yapan Olcan Adın'a karşı savunmacı olarak sahada kalmak, üstelik sağ açık oynayan ve bir sezon önce bu mevkiide ve takım içerisinde gole en yakın oyuncu olarak görev alan biri için, hiç kolay değil. Biz her ne kadar bir futbolcunun moral dayanağının fazla olmaması gerektiğini söylesek de bir önceki sezon çok gol atan birinin ertesi sezon hiç gol atamaması değil morali, her şeyi ters düz edebilir.

Kategoriler

201 afrika uluslar kupası 2010 dünya kupası 2014 dünya kupası a milli takım a2 ligi abdul kader keita abdullah avcı adana demirspor adanaspor adnan polat adriano ajax akhisarspor alanyaspor alex de souza alexis sanchez ali sami yen stadı almanya alpaslan dikmen altay amerika birleşik devletleri andre santos andrea pirlo ankaragücü ankaraspor anket antalyaspor arda turan arjantin arsenal arsene wenger as monaco atınç nukan atletico madrid aurelien chedjou avustralya aydın karabulut aykut erçetin aykut kocaman azerbaycan aziz yıldırım ballon d'or bank asya 1. lig barcelona başakşehir batuhan altıntaş batuhan karadeniz bayer leverkusen bayern münih bekir irtegün belçika benfica bertul kocabaş beşiktaş Beşiktaş ve City blogtivi bogdan stancu bolton wanderers boluspor borussia dortmund bosna hersek braga brezilya bucaspor bundesliga burkina faso bursaspor bülent ataman bülent korkmaz bülent uygun bülent ünder caner erkin celal kıbrızlı celtic cem sultan cesc fabregas ceyhun eriş ceyhun gülselam cezayir championship chelsea christoph daum claudio bravo claudio caniggia claudio pizarro claudio taffarel copa america corinthians cristiano ronaldo cska moskova cüneyt çakır çaykur rizespor daniel güiza danimarka david villa deniz kadah denizlispor deportivo la coruna didier drogba didier zokora diego maradona dirk kuijt diyarbakırspor doğaüstü futbol gerçekleri dunga dynamo dresden egemen korkmaz eintracht frankfurt elano elazığspor elvir baliç emiliano insua emmanuel emenike emre can erdoğan arıca eskişehirspor euro 2012 euro 2016 fabio bilica fanzin faryd ali mondragon fatih terim fc sion fc twente felipe melo fenerbahçe fernando muslera ferudun tankut fifa fildişi sahili formalar frank lampard frank rijkaard fransa franz beckebauer futbol sandığı galatasaray gana gaziantepspor gençlerbirliği genoa getafe gheorghe hagi giampaolo pozzo gine gino pozzo glasgow rangers gökhan inler gökhan töre gökhan ünal göztepe granada greuther fürth guillermo ochoa gurbetçi futbolcular guti guus hiddink güncel güney afrika güny kore güvenç kurtar haftanın ardından hakan arıkan hakan çalhanoğlu hakan şükür hakemler hamburg hamit altıntop hannover 96 harry kewell hasan kabze hayrettin demirbaş hertha berlin hırvatistan hikmet karaman hollanda honduras hugo almeida ibb ibrahim üzülmez ibrahima yattara iddaa ilkay gündoğan inceleme incleme ingiltere inter irlanda cumhuriyeti ispanya istanbulspor isveç isviçre italya ivica olic j-league japonya jerry akaminko johan elmander jose mourinho jupp heynckes juventus jürgen klopp kadir has stadı kamerun kardemir karabükspor karlsruhe karşıyaka kasımpaşaspor kasper hjulmand kayserispor keylor navas kıymeti bilinmeyenler kocaelispor kolombiya konyaspor kosta rika kulüpler birliği la liga lazio lefter küçükandonyadis leipzig lens ligue 1 lionel messi liverpool livorno lokomotif moskova lomana lualua los galacticos lucas neill lugano lyon maç öncesi maç yorumu mahmut özgener mainz mali mamadou niang manchester city manchester united manisaspor mario balotelli mario götze marius alexe marsilya martin palermo mateja kezman medhi benatia mehmet ali aydınlar mehmet ekici meksika melih gökçek mersin idman yurdu mert günok mesut bakkal mesut özil metin diyadin metin oktay metin tekin mevlüt erdinç mhk michael owen michael skibbe milan milan baros miroslav klose muhammed demirci muhammet reis mustafa denizli mustafa yücedağ nadir çiftçi napoli necati ateş necip uysal newcastle united nicolas anelka nijerya nostalji notts county nuri şahin nürnberg oğuz çetin oğuz sarvan oğuzhan özyakup olcan adın olympiakos orduspor orhan şam osc lille oscar cordoba ömer toprak panathinaikos paok paraguay pep guardiola pierre webo portekiz porto portsmouth premier league premier lig psg ptt 1.lig radamel falcao rafael benitez rais m'bolhi raymond domenech real madrid real sociedad rıdvan dilmen ricardo quaresma rigobert song river plate robert lewandowski roberto carlos robinson zapata roma romario ronaldinho ronaldo rosenborg sabri sarıoğlu sakıp özberk samet aybaba samir handanovic sampdoria samsunspor schalke 04 selçuk inan selçuk şahin semih şentürk senegal sercan sararer serdal adalı sergen yalçın serie a servet çetin sezer öztürk shakhtar donetsk sırbistan simao sabrosa simon kuper simon zenke sinan bolat sinan engin sivasspor slaven bilic slovakya slovenya spor basını sportivi st etienne stefan scepovic stoke city stsl stuttgart süleyman koç süper final şampiyonlar ligi şenol güneş şili tayfun korkut temur ketsbaia tff thierry henry tim howard tim krul tolgay arslan tolunay kafkas tottenham hotspur toulouse trabzonspor transfer tsg 1899 hoffenheim tsl tugay kerimoğlu tunus türk telekom arena twitter u20 udinese uefa uefa avrupa ligi ufuk ceylan unutulmaz ikililer uruguay ümit karan ümit kayıhan ünal aysal valencia vfl wolfsburg villarreal vincent enyeama volkan şen watford wayne rooney werder bremen wesley sneijder yekta kurtuluş yeni zelanda yeşil burun adaları yıldırım demirören yılmaz vural yunanistan yunanistan süper ligi yusuf şimşek yücel ildiz zenit ziraat türkiye kupası ziya doğan zlatan ibrahimovic zoran simovic zvjezdan misimovic

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails